Aanbod

ONS AANBOD ONDER DE LOEP

B.A.T. 2.0 - Behavior Adjustment Training


In 2018 heb ik het seminar BAT 2.0 afgerond bij grondlegger Grisha Stewart.

Deze opleiding heeft me tal van inzichten gegeven over de manier waarop we omgaan met onze dieren.


Door deze methode te hanteren, krijgt de hond meer controle over zijn gedrag waardoor hij minder angst en/of frustratie zal ervaren. Keuzevrijheid en het aanbieden van zoveel mogelijk ruimte zijn hier belangrijke onderdelen van. Let op, veiligheid gaat boven alles!


B.A.T. verhoogt het zelfvertrouwen van de hond en verlaagt de spanning en stress. Stelselmatig zal er een blootstelling aan prikkels plaatsvinden in een gecontroleerde, veilige omgeving en vanop een gepaste afstand. De afstand tussen hond en prikkel wordt steeds kleiner zonder dat er stress wordt opgebouwd. De hond ondervindt op deze manier dat er geen sprake is van dreiging en dat uitvallen niet nodig is. Hij leert op zijn eigen tempo informatie te verzamelen en om te gaan met prikkels. 


Tijdens deze lessen wordt er gebruik gemaakt van een lange lijn van 5 meter en een comfortabel tuigje (H-tuig of Y-tuig) dat de bewegingsvrijheid van onze viervoeter niet belemmerd. Een tuigje waarbij de nylonband horizontaal over de borstkas heen gaat, zorgt ervoor dat de beweeglijkheid van de schouders wordt verhinderd en is dus geen goede keuze.


Kortom, door deze techniek te hanteren, leer je:


 • Agressief, gefrustreerd en angstig gedrag om te buigen.
 • Overlevingstechnieken te gebruiken om reactief gedrag thuis en tijdens de wandelingen te voorkomen.
 • Je hond zelfredzaam en weerbaar te maken door hem op een veilige manier kennis te laten maken met mensen, honden en andere prikkels.
 • Een lange lijn te gebruiken om je hond op een veilige manier meer bewegingsvrijheid te geven.
 • Terug te genieten van je hond en op een rustige manier om te gaan met elkaar.
 • Je hond te begrijpen als een levend wezen met emoties.


Deze lessen worden enkel individueel gegeven dus jij en je viervoeter komen op de eerste plaats. Wij bieden de keuze tussen afzonderlijke lessen of een kennismakingspakket. 

 • Prijs B.A.T. lessenpakket (5 lessen):
  € 337

 • Prijs per afzonderlijke les:
  € 75

 • Duurtijd:
  Varieert naargelang de les en het functioneren van de hond.

BASIS GEHOORZAAMHEID - IMPULSCONTROLE


Bij ons kan je terecht voor lessen gehoorzaamheid (~impulscontrole)

Impulscontrole betekent letterlijk 'zelfbeheersing'. 


We willen te allen tijde ons dier behoeden en beschermen voor situaties waar we zelf geen controle over hebben. Bvb: Het voorbij sneren van een brommer, het galopperen van een paard tijdens de wandeling, .. Op deze 'spannende' momenten is het van groot belang dat onze hond gehoorzaam is en kan omgaan met de aangegeven grenzen.


De oefeningen die tijdens deze lessen worden aangeboden, bestaan niet uit het aanleren van kunstjes maar uit het opbouwen van een connectie met je hond. Een aantal voorbeelden van oefeningen die worden aangeboden zijn: 'kijkoefening', 'voer weigeren', 'touch' ,... Wij gaan vooral tewerk met handgebaren en gebruiken minder onze stem.


In deze lessen gaan jij en je hond samen aan de slag met de oefeningen en dit zowel op het terrein als thuis. Door samen te 'werken', wordt de connectie tussen geleider en hond  automatisch sterker. 


Kortom, door middel van positieve bekrachtiging zorgen we ervoor dat de hond zijn gedrag verandert omdat hij dat wil en niet omdat het moet. Een voordeel hiervan is dat het gedrag niet tijdelijk is maar permanent.Deze lessen worden enkel individueel gegeven dus jij en je viervoeter komen op de eerste plaats. Lessen gehoorzaamheid kunnen gecombineerd worden met lessen balanstraining.

 • Prijs per les: 
  € 25

 • Duur les:
  +/- 60 minuten

 • Locatie:
  Terrein van Spirit of Dogs - Moerbeke

  BALANSTRAINING


  Breng je hond in balans met onze balanstraining.


  Ga SAMEN met je viervoeter aan de slag met de oefeningen waarbij je werkt aan rust en gehoorzaamheid. Belangrijk hierbij is dat je hond plezier haalt uit de samenwerking met jou als zijn geleider en niet uit de oefening zelf.


  Nog enkele voordelen van balanstraining op een rijtje:


  • Verbetert de balans, coördinatie en actieve stabiliteit.
  • Stimuleert het evenwicht en de spierkracht van de hond.
  • Helpt honden hun lichaamsbewustzijn en zelfvertrouwen te verbeteren wanneer ze leren omgaan met veranderende en onstabiele omgevingen.
  • Traint het zelfvertrouwen van de onzekere hond, waardoor deze vrijer wordt.
  • Een gezonde manier om sterke gewrichten, krachtige kernspieren en de mobiliteit te verbeteren en onderhouden


  Deze lessen worden enkel individueel gegeven dus jij en je viervoeter komen op de eerste plaats. Het is pas mogelijk om deze lessen te volgen wanneer je hond de leeftijd van één jaar heeft bereikt. Voor de leeftijd van één jaar zijn de gewrichten nog niet volledig ontwikkeld.

  • Prijs per les:
   € 25 

  • Duur les:
   +/- 60 minuten

  • Locatie:
   Terrein van Spirit of Dogs - Moerbeke

  Speuren en Snuffelen


  Je kan bij ons ook terecht voor privé lessen 'Speuren' en 'snuffelen'.


  Beiden vergen zowel een fysieke als een mentale uitdaging voor je hond en jullie connectie zal hierbij worden versterkt. Het is tevens een ideale manier om je hond geconcentreerd bezig te houden.


  Speurlessen worden gegeven op verplaatsing. Meestal trekken we hiervoor richting het bos. Een betere socialisatie, het vergroten van de zelfstandigheid, het aanbieden van een mentale/fysieke uitdaging, het versterken van het zelfvertrouwen en een 'reset' van de hersenen zijn een aantal voordelen van speurwerk.


  Deze lessen zullen enkel individueel plaatsvinden dus ook hier kom jij en je viervoeter op de eerste plaats. Het is pas mogelijk om deze lessen te volgen wanneer je hond de leeftijd van één jaar heeft bereikt en de basisgehoorzaamheid kent. 

  De foto's in de galerij laten een speurles zien tijdens de beginfase van het natuurlijk speuren. Ondertussen wordt er gewerkt met een tuig/harnas.


  Wist je datje:

  De neus van de hond het belangrijkste orgaan is dat als eerste volledig ontwikkeld is. Een hond heeft de natuurlijke behoefte om zijn omgeving te ontdekken via zijn neus. Zij krijgen immers informatie uit hun omgeving als eerste binnen via geur. 


  Snuffelen doen we op het terrein van Spirit of Dogs. Jouw viervoeter kan terecht in onze snuffeltuin waar hij op zijn eigen tempo allerlei materialen en geuren kan ontdekken. Ontspanning voor hond en geleider is hierbij het sleutelwoord. Door deze verrijkte omgeving aan te bieden aan je hond, leert hij wennen aan tal van verschillende dingen zoals geluiden en geuren en ook hier krijgt zijn zelfvertrouwen een enorme boost.


  Wist je datje:

  Een half uur snuffelen gelijk staat aan een wandeling van twee uur.


  Deze lessen zullen enkel individueel plaatsvinden. Het is pas mogelijk om je viervoeter te laten snuffelen in onze snuffeltuin vanaf de leeftijd van 6 maanden. 

  • Prijs per speurles:
   € 30 

  • Duur les:
   Max. 60 minuten incl. pauzemoment voor de hond en briefing voor de geleider.

  • Locatie:
   Op verplaatsing

  • Prijs per snuffelmoment:
   € 15

  • Duur les:
   Max. 30 minuten incl. pauzemoment voor de hond.

  • Locatie:
   Terrein van Spirit of Dogs

  GEDRAGSTHERAPIE AAN HUIS OF OP VERPLAATSING


  Wil je je hond beter leren begrijpen? Heeft je hond gedragsproblemen waarvan je niet weet hoe deze aan te pakken? Denk hierbij maar aan trekken aan de lijn, vertonen van reactief gedrag naar andere mensen/dieren toe, voortdurend blaffen, verlatingsangst,... Of je loopt vast in de opvoeding van je puppy? Neem dan zeker contact met ons op en wij helpen je graag verder.


  Wees je er wel van bewust dat ongewenst gedrag niet van vandaag op morgen kan worden opgelost. Een belangrijke factor in de weg naar een oplossing is de wisselwerking tussen hond en geleider. Het is van groot belang dat jullie samenwerken als één team.


  Om tot een correcte observatie te komen, komen wij bij u aan huis en coachen wij u en uw hond naar een oplossing. Wij werken a.d.h.v. dwangvrije gedragstherapie volgens de B.A.T. methode. Meer aandacht aan het gedrag en het gevolg hiervan en minder aan de tekortkomingen van onze hond zorgt voor een betere verstandhouding tussen mens en dier.


  Eenmaal op huisbezoek, observeren wij de hond in diens omgeving. Het is van onmisbaar belang om de situatie in zijn context te bekijken en hierbij uit onze comfortzone te treden. We moeten tot de kern van de oorzaak zien te komen, willen we een oplossing op lange termijn kunnen garanderen. Wanneer is het probleem ontstaan? Welke inzichten brengt ons dit? De situatie waarin u en uw hond zich bevindt, wordt nauwkeurig geanalyseerd en besproken.


  Na onze observatie wordt er een diagnose gesteld en een therapie opgezet. We stellen een duidelijk stappenplan op dat uitvoerig wordt uitgewerkt. Een therapie moet haalbaar en uitvoerbaar zijn. Jij als geleider en jouw hond zijn uniek, dus elke situatie is anders en vergt een andere aanpak. Therapie omvat soms ook medicatie. Het opstarten hiervan gebeurt steeds in samenspraak met de dierenarts.


  In vele gevallen is één of zijn enkele consulten voldoende om jullie terug in harmonie te laten samenleven. Indien dit niet het geval is, bespreken wij samen met u de verdere coaching en wordt er een plan van aanpak opgemaakt om jullie terug in balans te krijgen.

  • Prijs case:
   € 95/uur  
   (gemiddelde duurtijd is +/- 1 uur)


  • Prijs opvolgcase:
   € 75/uur

   Prijs is inclusief een uitgebreid verslag  en een verdere opvolging via WhatsApp gedurende twee weken.
   Exclusief: Kilometervergoeding van 0,35 € per kilometer (heen en terug)

  LEZINGEN, WORKSHOPS, SEMINARIES


  Bij ons kan je doorheen het jaar ook steeds terecht voor lezingen, workshops, seminaries, etc.. Blijf op de hoogte van onze evenementen door ons te volgen op Facebook.

  In de workshops leert men o.a. tekenbanden en snuffelmatten zelf te maken.

  In de lezingen kunnen de volgende onderwerpen onder meer aan bod komen: "Omgaan met de lichaamstaal van de hond", "blafgedrag onder de loep", "communiceren met dieren",...


  Onze lezingen zijn steeds inclusief een drankje en een zoetigheid. Een persoonlijk certificaat en een goed gevulde goodiebag van de Maxizoo krijg je ook steeds mee naar huis. 

  • Prijs lezing:
   Varieert naargelang de spreker en de locatie. (Externe vs Spirit of Dogs zelf)

  • Prijs workshop:
   Varieert naargelang de soort workshop. (Nodige materialen,...)

  Dierentolk - Communiceren met dieren


  Communiceren met dieren betekent dat ik mezelf kan afstemmen op het dier zonder hierbij de realiteit uit het oog te verliezen. Ik leg op een intuïtieve en telepathische manier contact met jouw hond, kat, konijn,... Het maakt niet uit of het dier nog leeft of reeds overleden is.


  Mijn liefde voor dieren ontwikkelde zich al van kinds af aan. Als kind werd ik steeds omringd door dieren die door mijn ouders een tweede kans in het leven gekregen hebben. Het ging hierbij vaak over verwaarloosde en/of mishandelde dieren die extra zorg nodig hadden. In de meeste gevallen hadden ze op jonge leeftijd al een goed gevulde rugzak waardoor er vaak gedragsproblemen ontstonden. Toen voelde ik mij reeds sterk verbonden met hen, wat ervoor zorgde dat ik op een bepaalde manier met hen om ging. Ik probeerde me zoveel mogelijk in hun leefwereld te verplaatsen. Vandaar ook het moto:


  "Leer de wereld eens te bekijken door de ogen van de hond en je zal versteld staan".


  Dit 'verplaatsen naar' ging niet zomaar. Ik moest mezelf leren openstellen voor het onwezenlijke en dit was een proces van een aantal jaren. Nu, vandaag de dag heb ik deze gave verder kunnen ontwikkelen en kunnen toelaten in mijn leven. Ik heb dit een plaats kunnen geven en net deze bewustwording zorgde voor een persoonlijke groei en verandering. 


  Hoe gaat nu zo een consult in zijn werk?


  Contact leggen met een dier doe ik met behulp van een foto die mij wordt doorgestuurd. Dit betekent dat ik niet aan huis kom maar vanop een afstand tewerk ga. Het is belangrijk dat ik enkel de 'energie' doorkrijg van het dier waarmee ik in verbinding sta. Enkel op deze manier is een helder contact mogelijk. 


  Wanneer ik me afstem op deze foto krijg ik informatie door en kan er een gesprek plaatsvinden. Ook hier wordt op maat gewerkt. Heb je zelf vragen of wil je gewoon een verhaal delen aan het dier waarmee ik in contact sta, dan kan ik jouw stem zijn. 


  Is het om de één of andere reden onmogelijk om contact op te nemen met je dier, dan wordt het betaalde bedrag van dit consult teruggestort. 

  • Prijs per consult:
   € 45

  Bachbloesems


  Bachbloesems zijn 100 % natuurlijk en veilig voor je huisdier. Het geeft hen die extra ondersteuning die ze nodig hebben.


  Met dit natuurlijk middel kunnen kleine kwaaltjes worden aangepakt en positieve kenmerken van je dier worden versterkt. Deze druppels worden in de drinkbak gedaan of rechtstreeks op de tong van de hond gedruppeld. 


  De samenstelling van de Bachbloesems wordt bepaald na een gedragsobservatie van jouw hond. Het is belangrijk om een antwoord te krijgen op een aantal vragen alvorens er een samenstelling op maat kan worden gemaakt. Bvb: Waar kan je hond ondersteuning bij gebruiken? Heeft hij extreme last van verlatingsangst? Leeft hij voortdurend met een hoog stressniveau? 


  Met Bachbloesems krijgen we het lichaam van het dier terug in balans. 

  • Prijs fles Bachbloesems:
   (30 ml) 
   € 15

  Maak kennis met onze handgemaakte producten

  01.
  Tekenbanden

  02.
  Snuffelmatten

  03.
  Sleutelhangers