Ervaringen

ERVARINGEN VAN ONZE KLANTEN

Case Stafford


WoW, WoW, WoW ! Wij zijn Rita ontzettend dankbaar voor haar hulp. Bij elke nood, stond zij onmiddelijk voor ons klaar. Ze nam uitgebreid de tijd om ons wegwijs te maken en gaf ons ontzettend veel tips en tricks mee. Ze doet dit met zo een grote passie, dat je sowieso in goede handen bent. Beter dan dit gaat het niet worden. Dankzij haar hebben wij een gelukkige hond die we ook echt begrijpen. Top!


Inneke D.V

Puppyles - Labradoodle


Super coach en heeft ons echt onze hond zijn gedragingen beter doen begrijpen.

En absolute aanrader. Zeker bij hoog sensitieve honden maar zelf voor een algemene opleiding een echte aanrader.


Dave L.

Puppyles/ B.A.T. sessies - Golden Retriever


Zeer tevreden! Na de B.A.T. sessies een super band opgebouwd met mijn hond! Les op maat! Voor een hoogsensitieve hond is een klassieke hondenschool geen aanrader!


De combinatie van de lessen met de Bachbloesems heb ik een zeer stabiele hond in de plaats gekregen!


Vicky D.V.

Case- Chihuahua


'Spirit of Dogs', een absolute aanrader! Ik kwam bij Rita en Sabrina terecht nadat we een traumatisch voorval hebben meegemaakt met ons Chihuahuatje, ons andere Chihuahuatje heeft alles zien gebeuren en was daarna niet meer zichzelf. Doordat ik niet wist hoe ik haar kon helpen, ging ik op zoek naar hulp en vond ik deze bij Spirit of Dogs. Ikzelf heb ook veel bijgeleerd over de lichaamstaal van de hond en zoveel meer. Momenteel bijna een jaar verder, wij  zijn er nog niet maar stap voor stap gaat het beter, dit met dank aan Rita en Sabrina. Super bedankt, ik ben jullie eeuwig dankbaar.


Barbara P.

Lezing Lichaamstaal


Dag Rita, 

Bedankt voor de fantastische lezing van vandaag!


Karlien V.L

Zonder titel


Ik ben nog steeds verwonderd over jouw manier van handelen en omgaan met traumas. Wat ben jij een zeer speciaal iemand . Nooit vergeet ik jou, je omgang met mens en dier . Ik bewonder jou in alles wat je doet. Jammer van de afstand. Maar wie weet komen wij elkaar nog wel tegen he. Doe verder zoals je bezig bent. Je bent een pracht van een vrouw,en een dieren mama. Ben zo blij dat ik jou heb mogen leren kennen heb. Het gaat je goed,en bedankt voor de tijd die wij toen samen hebben gehad. Groetjes van ons maar een zeer dikke knuffel van ons


Kathy C

Puppyles - Golden Retriever


Top coach! Staat altijd klaar met handige tips!


Annika V.O.

Case- Australische Herder


Bij Spirit of Dogs konden wij terecht voor een persoonlijke, individuele aanpak! Zij hebben niet enkel oog voor het welzijn van de hond maar ook voor dat van de baasjes. Aanrader!


Nathalie W.

B.A.T. lessen- Stafford


Wij zijn bij Spirit of Dogs terecht gekomen door een lezing bij te wonen over lichaamstaal, welke super interessant was en op een leuke en aangename manier gebracht werd. Daar ben ik dan ook geïnteresseerd geraakt om met de B.A.T. methode te gaan werken met mijn eigen hond als proefkonijn.


Tijdens deze lessen die eveneens op een fijne manier gegeven zijn, hebben we heel veel bijgeleerd en ons Bruce'je plukt er nu de vruchten van. Kan dit iedereen aanbevelen die geïnteresseerd is in honden of met honden wil werken. 


Ronnie D.H.

B.A.T. les- Golden Retriever


Sedert een achttal maanden hebben wij een Golden Retriever, Flokkie. In den beginne, toen hij nog een kleine puppy was, zagen wij al dat Flokkie genen gemakkelijken zou zijn om op te voeden.

Alhoewel wij samen dagelijks vijf à zesmaal buiten gingen met Flokkie merkten wij na verloop van tijd op dat Flokkie een zeer eigenzinnig hondje was en graag zijn zin deed. Nu is Flokkie tien maanden oud en voor Martine, mijn vriendin is het onmogelijk om met hem alleen nog wandelingen te maken. Flokkie weegt rond de dertig kilo en gezien zijn heftig en impulsief temperament moeilijk onder controle te houden door haar. 


Mijn dochter raadde mij aan om contact op te nemen met Rita en Sabrina die ons de nodige behendigheden zouden aanleren zodat wij een basis hadden om Flokkie onder controle te houden tijdens de wandelingen. 

Op een Zaterdagmorgen hebben wij dan afgesproken ergens te velde en na een woordje uitleg kon de les aanvangen. Als eerste werd de oprol flexi leiband opzij gelegd en mag niet meer gebruikt worden gezien deze een korte ruk geeft.


Wij moesten met Flokkie wandelen zoals wij gewoon waren. Rita en Sabrina volgden vanop afstand en na een eindje wandelen werden de eerste tips en correcties gegeven. De BAT techniek werd op een zeer duidelijke manier uitgelegd. We moeten vooral aandacht besteden aan Flokkie, hem tijd geven om zijn omgeving te verkennen en voornamelijk geduld hebben, hetgeen niet zo eenvoudig is voor mij. Door de goede raad van Rita en Sabrina slaagden we erin om Flokkie toch enigszins onder controle te houden tijdens de wandeling in open veld door hem enkele meters voor ons te laten lopen/stappen en hem regelmatig tot stilstand te brengen door zelf te blijven staan. 


Daags nadien hebben wij een identieke wandeling gemaakt op een andere plaats met goed resultaat. Ook voor Martine viel de wandeling mee en ze kon Flokkie al beter onder controle houden. Momenteel zijn we aan zee. Hier ligt de situatie enigszins anders doordat er teveel triggers zijn op het strand, maar na enkele dagen begonnen de tips van Rita hun vruchten af te werpen en werd het aangenamer om met Flokkie te wandelen op het strand. We konden de lange lijn vieren en van zodra Flokkie trok aan de lijn, konden we hem tot stilstand brengen door zelf te blijven staan. Van zodra we hem riepen, keerde hij terug naar Martine of mij. 


Het echte probleem situeert zich nu in de binnenstraten en marktpleinen waar veel volk rondloopt en dus ook veel hondjes. Hier is het onmogelijk om met een lange lijn te werken waardoor Flokkie teveel druk uitoefent en teveel trekt aan de lijn. 


Wij hopen in de nabije toekomst ook aan dit probleem te kunnen werken met behulp van Rita en Sabrina die weten met wat ze bezig zijn en aandacht besteden aan zowel de houding van de hond als de houding en de reacties van de geleider. 


Groetjes, 


Yvan D.V